de hef advocaten westersingel rotterdam
kort en middelkoop westersingel rotterdam

Thuiswerken

De regering heeft de werkgevers opgeroepen om werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. Werknemers in een vitaal beroep zijn hiervan uitgezonderd. Zij worden geacht juist wel te gaan werken.

Als thuiswerken niet mogelijk is dan wordt de werkgever geacht voorzorgsmaatregelen te treffen opdat u zo veilig mogelijk kan werken. Uw werkgever is gehouden om de gedragsaanwijzingen van de overheid op te volgen. Denk hierbij aan reisadviezen, voldoende afstand houden en het organiseren van bijeenkomsten.

Bij thuiswerken is de werkgever verantwoordelijk voor uw werkplek. De werkplek moet thuis zo zijn ingericht dat u geen klachten krijgt. De werkgever is ook verplicht om aan u apparatuur ter beschikking stellen om uw werkzaamheden te verrichten. Sommige regels gelden niet bijvoorbeeld dat er een nooduitgang is. Kortom uw werkgever heeft ook een zorgplicht voor u bij thuiswerken.

Tijdens het thuiswerken behoudt u uiteraard het recht op loon en heeft u ook recht op pauze. Houd voor uzelf in de gaten dat u op uw werkplek ook niet de volle 8 uur productief bent.