de hef advocaten westersingel rotterdam
kort en middelkoop westersingel rotterdam

Werknemer in een vitaal beroep

De overheid heeft bepaald dat als u werkzaam bent in een vitaal beroep u bij milde klachten toch uw werkzaamheden blijft doen. De overheid heeft een lijst gepubliceerd van vitale beroepen (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/cruciale-beroepen) Als u last heeft van verkoudheid én koorts dan is dat voor u wel een reden om thuis te blijven. Ga hierover wel in overleg met uw werkgever. Als u geen klachten heeft, maar een van u huisgenoten heeft last van verkoudheid en koorts dan wordt er van u verwacht dat u wel gaat werken. De zogenaamde gezinsquarantaine geldt niet voor u. Alleen als u zelf verkoudheidsklachten én koorts heeft blijft u na overleg met uw werkgever thuis.

Als u werkzaam bent in een vitaal beroep dan kan uw werkgever u houden aan de oproep van de overheid om ook te gaan werken als u alleen verkoudheidsklachten heeft. Met andere woorden u kunt zich minder snel ziek melden dan een werknemer in een niet vitaal beroep.

Als werknemer in een vitaal beroep heeft u recht op kinderopvang ook als u hier voorheen geen gebruik van heeft gemaakt. Uw kind mag geen klachten hebben zoals verkoudheid, hoesten of koorts.

Mocht u met uw kind te maken krijgen met een onvoorziene omstandigheid dan kunt u een beroep doen op het calamiteitenverlof.

Uw werkgever heeft een zorgplicht voor u. Dit betekent dat uw werkgever er voor moet zorgdragen dat u op een veilige manier uw werkzaamheden kunt uitvoeren.