de hef advocaten westersingel rotterdam
kort en middelkoop westersingel rotterdam

Kosten

Toevoeging (‘pro deo’)

Nederland kent een systeem van gefinancierde rechtshulp. Dit houdt in dat de overheid de advocaatkosten subsidieert wanneer de rechtszoekende een laag inkomen heeft. In dat geval hoeft er alleen een eenmalige eigen bijdrage betaald te worden.

De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt of iemand voor een toevoeging in aanmerking komt en stelt ook de hoogte van de eigen bijdrage vast. Voor de inkomensgrenzen en de hoogte van de eigen bijdrage, zie www.rechtsbijstand.nl.

Gedetineerden hoeven in beginsel geen eigen bijdrage te betalen.

Betalend

Er zijn afhankelijk van de aard en de spoedeisendheid van de zaak verschillende prijsafspraken mogelijk. Indien de zaak zich daarvoor leent, bestaat de mogelijkheid om u bij te staan op basis van een vaste prijs. Op voorhand krijgt u dan absolute zekerheid over de kosten van de zaak. Hierin onderscheiden wij ons van veel andere advocatenkantoren, die deze mogelijkheid niet bieden.

Anders staan wij u bij tegen een zeer scherp uurtarief. De Hef Advocaten hanteert een uurtarief van € 180,- inclusief BTW voor particulieren. Onze tarieven voor zakelijke geschillen variĆ«ren, afhankelijk van het belang van de zaak, van € 180 tot € 225 inclusief BTW. Daarnaast brengen wij - in tegenstelling tot veel andere advocatenkantoren - géén kantoorkosten (vaak 6 % van het uurtarief) in rekening.

Bijkomende kosten

In sommige procedures, bijvoorbeeld in echtscheidingen, brengt de Rechtbank of het Gerechtshof (in hoger beroep) ook nog kosten in rekening; het griffiegeld. Ook deurwaarders (bijvoorbeeld voor het uitbrengen van een civiele dagvaarding) en de gemeente (voor het verstrekken van uittreksels) brengen vaak kosten in rekening. Deze kosten zullen aan u worden doorberekend.